preskoči na sadržaj
Vijesti

Posjet tvornici Kraš

Učenici trećih razreda su bili u posjeti tvornici Kraš.



S trećašima i s njihovim učiteljicama Milicom Mitrić i Mirjanom Stevanović te s pedagogicom Lovorkom Jurić bila sam u obilasku Tvornice čokolade, bombona i keksa Kraš. Na taj kratki izlet išli smo 7. veljače 2013.

U 10 sati toga dana već smo bili na prezentaciji na kojoj smo naučili kako se stvaraju čokolada i kakao. Odgledali smo cijeli proces nastanka čokolade, od branja kakaovca do umatanja proizvoda u omot. U rukama smo držali pravi kakaovac koji je stigao iz daleke Južne Amerike. Saznali smo da se u jednome danu mogu proizvesti četiri tone čokolade te da su potrebna tri dana za nastanak, primjerice, jedne Dorine… Na kraju smo kušali smjesu kakaovca u koju još nije bio umetnut šećer i bila nam je prilično gorka i neukusna.

Nakon te zanimljive prezentacije otišli smo u samu tvornicu u kojoj nam je na 31 °C bilo jako vruće. Potom smo postali kušači omiljene dječje čokolade, Životinjskog carstva. Pravi kušači ipak imaju ozbiljniji posao – oni, između ostalog, provjeravaju čuje li se krc pri pucanju čokolade i je li čokolada ljepljiva.

Za kraj mogu samo poručiti da smo otkrili zanimanje kojim bi se vjerojatno sva djeca svijeta s radošću bavila.

                                                                 Magdalena Umek, 5.b  

Pogledajte fotogaleriju.

 

 

 

 



Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: MATIJA VIDMAR   datum: 8. 3. 2013.

Posjet tvornici Kraš

Učenici trećih razreda su bili u posjeti tvornici Kraš.



S trećašima i s njihovim učiteljicama Milicom Mitrić i Mirjanom Stevanović te s pedagogicom Lovorkom Jurić bila sam u obilasku Tvornice čokolade, bombona i keksa Kraš. Na taj kratki izlet išli smo 7. veljače 2013.

U 10 sati toga dana već smo bili na prezentaciji na kojoj smo naučili kako se stvaraju čokolada i kakao. Odgledali smo cijeli proces nastanka čokolade, od branja kakaovca do umatanja proizvoda u omot. U rukama smo držali pravi kakaovac koji je stigao iz daleke Južne Amerike. Saznali smo da se u jednome danu mogu proizvesti četiri tone čokolade te da su potrebna tri dana za nastanak, primjerice, jedne Dorine… Na kraju smo kušali smjesu kakaovca u koju još nije bio umetnut šećer i bila nam je prilično gorka i neukusna.

Nakon te zanimljive prezentacije otišli smo u samu tvornicu u kojoj nam je na 31 °C bilo jako vruće. Potom smo postali kušači omiljene dječje čokolade, Životinjskog carstva. Pravi kušači ipak imaju ozbiljniji posao – oni, između ostalog, provjeravaju čuje li se krc pri pucanju čokolade i je li čokolada ljepljiva.

Za kraj mogu samo poručiti da smo otkrili zanimanje kojim bi se vjerojatno sva djeca svijeta s radošću bavila.

                                                                 Magdalena Umek, 5.b  

Pogledajte fotogaleriju.

 

 

 

 



Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: MATIJA VIDMAR   datum: 8. 3. 2013.

"Neobična bića"

 

Zanimljiv sat likovne kulture 4.a - "Neobična bića" - rekompozicija, fotomontaža. Korelacija: Maske.

Ovdje možete pogledati fotogaleriju.

2. a u knjižnici Marin Držić

 


2.a je u petak, 14.12., bio u Gradskoj knjižnici Marin Držić. Sudjelovali smo na radionici o zaštiti životinja. Radionicu su održali djelatnici Skoloništa zazaštitu životinja Dumovec.

Pogledajte fotogaleriju.

2. b likovna radionica

2. b na likovnoj radionici u našoj knjižnici.

Pogledajte fotogaleriju.

Jelovnik

Jelovnik za tekući tjedan:

Priloženi dokumenti:
Jelovnik 14.10.-18.10.2019.docx


Upisi u 1. razred

Upisi u srednju

Saznaj korisne informacije o upisu u srednju školu!

 


e-Dnevnik

Informacije i pristup e-dnevniku


Javni natječaji za izlete i ekskurzije

Javni natječaji za ekskurzije i izlete.

    

                                    


Vikendom u dvorane

 

Program "Vikendom u sportske dvorane" u sklopu kojeg se potpuno besplatno provode razne sportske aktivnosti za učenike.





preskoči na navigaciju